۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير

برگزاری نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده آمار و ریاضی و گروه زمین شناسی

نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده ریاضی و آمار و گروه زمین شناسی به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، شنبه 11 مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:15 به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.


 نشست هم اندیشی هیات رییسه دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده ریاضی و آمار و گروه زمین شناسی به منظور تقویت و استمرار ارتباط دو سویه بین اعضای هیات علمی با مسئولین دانشگاه و بهره مندی از دیدگاه ها و نقطه نظرات متقابل آن ها، شنبه 11 مرداد ماه سال جاری، از ساعت 17 تا 19:15 به صورت ویدئو کنفرانس(مجازی) برگزار شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در این نشست ضمن تقدیر از اقدامات ارزشمند اعضای هیات علمی در کیفیت برگزاری کلاس های مجازی از حضور در جمع اساتید دانشکده ریاضی و آمار و گروه زمین شناسی ابراز خرسندی و بر تعامل و بهره مندی از دیدگاه ها و نظرات سازنده اعضای هیات علمی تاکید نمود.

رییس دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به دروس سرویسی و پایه بر تقویت این دروس به خصوص برای رشته های مهندسی تاکید نمود و خواستار بازنگری دروس در رشته های علوم پایه به منظور افزایش انگیزه برای پذیرش دانشجویان با سطح علمی بالاتر شد.

دکتر طالبی، حرکت به سمت افزایش کیفیت بروندادهای پژوهشی را بسیار مهم دانست و یکی از راه های تقویت کیفیت کارهای پژوهشی را ایجاد هسته های تحقیقاتی یا تیم ورکینگ قلمداد نمود.

دکتر طالبی همچنین با تاکید بر تقویت زیر ساخت های آموزش الکترونیک اظهار داشت: آموزش های الکترونیک برای رشته های ریاضی و آمار بسیار مشکل است و  برای بهبود پوشش دهی این رشته ها، باید قدرت زیرساخت های آموزش الکترونیک را افزایش دهیم.

 دکتر طالبی در ادامه استخدام نیروهای کارمندی  بر مبنای شایسته گزینی و به گزینی را مهم و ضروری دانست  و خواستار افزایش نیروهای کارآمد و متخصص در بخش های اداری دانشگاه شد و اظهار امیدواری نمود که با همت معاونت اداری و مالی مشکلات کمبود و سامان دهی نیروهای اداری به نحو مطلوب انجام پذیرد.

رییس دانشگاه همچنین از پیشنهاد ساخت و راه اندازی کلاس هایی با ظرفیت بیش از 100 نفر استقبال نمود و افزود: دانشکده های ادبیات، شیمی و علوم تربیتی از کلاس هایی با ظرفیت بیش از 100 نفر برخوردارند که می توان با برنامه ریزی دقیق از ظرفیت این دانشکده ها برای برگزاری کلاس های دانشگاه به نحو مطلوب استفاده نمود.

ایشان در ادامه در خصوص واگذاری بازنگری برنامه های درسی به دانشگاه های برتر اظهار داشت: طبق آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت علوم تحقیقات و فناوری حدود 2000 برنامه درسی در رشته های مختلف بیش از 5 سال است که بازنگری نشده اند. طرحی از طرف وزارت علوم صادر شد مبنی بر این که با کمک 50 دانشگاه سطح یک و سطح 2 کشور که دارای کمیته برنامه ریزی هستند 1200 برنامه درسی که در اولویت هستند را بازنگری کنند و 800 برنامه باقی مانده را در اولویت های بعدی قرار دهند.

با توجه به این ابلاغ ، دانشگاه اصفهان به عنوان یکی از دانشگاه های جامع کشور که به عنوان یکی از 13 دانشگاه برتر کشور نیز مورد توجه است، می تواند کمک بسیار موثری برای وزرات علوم در بازنگری دروس باشد.

دکتر طالبی همچنین توجه به هسته های تحقیقاتی به منظور کیفیت بخشی به بروندادهای پژوهشی را بسیار مهم و ضروری قلمداد نمود و ضمن اشاره به  تفاهم‌نامه همکاری‌های سه جانبه علمی،‌ پژوهشی و آموزشی دانشگاه اصفهان، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان و سازمان نظام مهندسی معدن استان اصفهان اظهار داشت: هدف از این تفاهم نامه بهره‌گیری مطلوب از توانمندی‌‌ها، تجارب و ظرفیت‌های پژوهشی و علمی در جهت پیشبرد و تقویت پژوهش‌های کاربردی در زمینه‌ی زمین‌شناسی، معدنی و صنایع معدنی در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی و توسعه ارتباطات علمی، پژوهشی و آموزشی و همچنین تبادل اطلاعات، ارتقاء فعالیت‌های جاری و پرداختن به اولویت‌های پژوهشی مورد نیاز معادن و صنایع معدنی به ویژه استان اصفهان دانست. وی کشور ایران را یکی از غنی ترین کشورها در بحث معدن دانست و اظهار امیدواری نمود که با امضای چنین تفاهم نامه هایی، بستری فراهم شود که دانشگاه و صنعت علاوه بر تعامل مستمر در قالب طرح های مشترک تحقیقاتی در راستای تحقق اهداف علمی و پژوهشی کشور گام های موثر و کارآمدی بردارند. رییس دانشگاه عملیاتی کردن علوم زمین شناسی را با انجام پروژه های برون دانشگاهی و استفاده مفید از منابع طبیعی عجین دانست و اظهار داشت: جمع منابع طبیعی و منابع انسانی است که می تواند ثروت ساز شود.

همچنین دکتر شاقول معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه نیز از درک جمعی دانشگاهیان از شرایط خاص کشور تقدیر و تصریح نمود: بدون تردید جامعه در شرایط بحرانی، مستعد التهاب و شایعه است لذا اطلاعات آموزشی و پژوهشی از مبادی خودش که گروه و دانشکده است باید دریافت شود. وی در ادامه دانشکده آمار و ریاضی و گروه زمین شناسی را مستعد استفاده از فرصت کرونا برای بهره گیری از ظرفیت اساتید مدعو به خصوص در حوزه بین الملل دانست و اظهار داشت: یکی از رسالت های مهم دانشگاه، تحول در آموزش الکترونیک به خصوص در حوزه بین المللی سازی دانشگاه است .

دکتر شاقول در ادامه افزود: بهره مندی از ظرفیت غیرمقیم ها یک ضرورت است و انتظار ما هم این است که در پذیرش دانشجویان غیر مقیم فعال تر عمل نماییم و از دانش آموختگانی که دکتری خود را خارج از کشور گرفته اند دعوت می شود تا دوره پسا دکتری را در دانشگاه اصفهان بگذرانند. دانشگاه اصفهان کیفیت آموزش را فدای پذیرش دانشجویان خارجی نمی کند و نگاه ما ارتقا جایگاه و منزلت دانشگاه است . وی در ادامه تصریح نمود: سیاست دانشگاه، راه اندازی و بهره مندی از رشته هایی که معطوف به حل مسئله و مشکلات جامعه و کلان جهان است، می باشد. به همین منظور هر برنامه توجیهی برای راه اندازی رشته ها، یک پیوست پیش بینی شده برای فعالیت های آتی دانش آموختگان آن رشته را باید داشته باشد. بهترین ظرفیت برای دانشگاه جذب نیروی کیفی است و در این راستا باید از ظرفیت انتقال ها استفاده کرد و اگر نیروی کیفی داوطلب انتقال به دانشگاه باشد، چون تجربه آموزشی و پژوهشی بالایی دارد، هیات جذب از پذیرش این نیروها استقبال می کند.

دکتر شاقول از یک دست شدن دروس سرویسی از لحاظ استفاده از منابع و روش تدریس اظهار رضایت نمود و افزود: شرایط کرونا یک مقدار وقفه در به کارگیری این روش در ارایه دروس سرویسی ایجاد نمود که بعد از بهبود شرایط، این سیاست به صورت قوی اجرا خواهد شد. معاون آموزشی ضمن قدردانی از همه اعضای هیات علمی که با درک عمیق از شرایط پیش آمده، با تمام قوا در انجام امور محوله کوشش نمودند اظهار داشت: با همکاری همه اعضای هیات علمی دانشگاه و به ویژه مرکز فاوا و مرکز آموزش های الکترونیک دانشگاه نیمسال گذشته را با موفقیت پشت سر گذاشتیم و نیمسال بهتری را پیش رو خواهیم داشت و شایان یادآوری است که برای رسیدن به این مهم، زیرساخت های آموزش مجازی به نحو بسیار مطلوبی تقویت شده است.

در ادامه دکتر رسول رکنی زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه نیز  ضمن تاکید بر  تقاضا محور کردن 20% پایان نامه ها و ماموریت گرا بودن آن ها،  در خصوص سیاست های راه اندازی منطقه علم و  فناوری اصفهان اظهار داشت: این منطقه  ویژه از فاصله دانشگاه صنعتی اصفهان شروع و تا دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بخش شاپور جدید را هم شامل می شود. این منطقه با شعاع 500 متر را به اصطلاح می گویند منطقه علم و فناوری اصفهان. این منطقه  از چندین پهنه تشکیل شده است که یکی از آن ها ناحیه نواوری است که در دانشگاه اصفهان راه اندازی شده است. در واقع این ناحیه ها جایی برای پرورش ایده های نخبگان کشور است. دکتر رکنی زاده پرواضح ترین بخش برای سرمایه گذاری در کشور را سرمایه گذاری در حوزه پژوهش و فناوری دانست و توجه بر این مهم را ضروری قلمداد نمود و افزود: در بحران ها باید توجه بر روی توسعه پژوهش افزایش یابد. برای این که  پذیرنده دانشگاه نسل چهار باشیم و جا برای اعضای هیات علمی در شرکت های دانش بنیان و صنعت ایجاد کنیم حضور دو طرفه را می خواهیم. کارهای تیمی باید شکل بگیرد. کشف نیاز دوطرفه صنایع و دانشگاه بسیار مهم است . ما کارهای بزرگ شبکه ای باید انجام دهیم . شبکه هایی که ما قرار است ایجاد کنیم شامل، دانشگاه، شرکت های دانش بنیان و شهر است و چنین شبکه های تعاملی، تولید ارزش می کنند. بحث توانمند سازی شهر و صنعت توسط دانشگاه نیز بسیار ضروری است. دانشگاه به هیچ وجه به بخش خصوصی واگذار نمی شود و ما در تمام حوزه ها از بخش خصوص به دلیل چابکی استفاده و بخش نظارتی و حاکمیتی دانشگاه همواره وجود دارد.

دکتر فخار رییس دانشکده ریاضی و آمار نیز گزارش مبسوطی از فعالیت های فعلی و سیاست های آتی دانشکده را ارایه و خواستار تجهیز کارگاه کامپیوتر، جذب اعضای هیات علمی، جذب نیروهای کارآمد در بخش کارمندی دانشکده و راه اندازی کلاس هایی با ظرفیت بیش از 100 نفر برای درس های سرویسی شد. وی در ادامه گزارشی از روند فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشکده ارایه و از همکاری اعضای هیات علمی در برگزاری کلاس ها به صورت غیرحضوری تقدیر نمود.

دکتر بهرامی مدیر گروه زمین شناسی نیز  با مروری بر وضع موجود گروه خواستار تجهیز آزمایشگاه های گروه زمین شناسی شد و گزارش مبسوطی از روند فعالیت های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی گروه، طی نمیسال گذشته را ارایه و اظهار داشت: به دلیل جا به جایی گروه  از ساختمان قدیمی به ساختمان جدید، بخش عمده ای از تجهیزات به دلیل فرسوده بودن قابلیت جابه جایی را نداشتند که این تجهیزات باید خریداری و جایگزین شوند. همچنین برخی از تجهیزات آزمایشگاه های گروه زمین شناسی قابلیت رقابت با سایر کشورها را ندارد و لذا  خرید این تجهیزات نیز باید در اولویت قرار گیرند.

  لازم به ذکر است مدیران گروه ها و اعضای هیات علمی دانشکده ریاضی و آمار و گروه زمین شناسی ،  نظرات و دیدگاه های خود را مطرح و متعاقب آن هیات رییسه دانشگاه نیز به پرسش های مطروحه پاسخ دادند و بر تعامل و همکاری های اعضای هیات علمی و هیات رییسه دانشگاه تاکید شد.

  

 

 

 

تاریخ:
1399/05/12
تعداد بازدید:
1072
منبع:
Powered by DorsaPortal